Klimatsmart värmeåtervinning

Våra Tjänster

Installation av FTX ventilation i villaVi tar hand om hela processen när vi tar fram den optimal och installerar ditt nya FTX ventilationssystem för villa. Från ritningar till din FTX installation i Stockholm och driftsättning av din FTX ventilation.


Vi genomför din FTX installation i Stockholm till fast pris!


LÄS MER OM HUR DET GÅR TILL

Service & underhåll


Om du behöver hjälp med efterföljande service och underhåll är du välkommen att kontakta oss så kommer vi hem till dig. Vi tar hand om felsökningar och service , såväl som åtgärdar fel som kan förekomma i ditt FTX-system och din ventilation installation. 


Vi erbjuder även serviceavtal där vi kontinuerligt kommer ut och byter filter samt rensar kanalerna.


HAR DU FLER FRÅGOR -- LÄS VÅR FAQ

Inbyggnad av kanalerIbland måste tyvärr de nya ventilationskanalerna dras synligt utanpå väggar och tak. Vi hjälper er att klä in dessa kanaler så att de blir så osynliga som möjligt.Beroende på omfattning så lämnar vi alltid en prisuppskattning!


LÄS MER OM FTX VENTILATION I VILLA


Slutresultatet av en väl fungerande FTX-anläggning blir aldrig bättre än den svagaste länken i kedjan. Varje anläggning är unik och måste projekteras med hänsyn till flöde, ljud och driftsekonomi. Många gånger måste även hänsyn till höga radonvärden tas. Komponenterna väljs sedan utifrån detta.  Väljs. Men bra projektering och bra komponenter kräver också att montaget utförs på rätt sätt och att anläggningen sedan injusteras till det projekterade flödet.


Vi ser till att Projektering, Komponenter, Montage och Injustering håller samma goda standard hela vägen så att Er nya FTX-anläggning blir bra!


Osäker på om din ventilation i huset är bra, boka en gratis ventilationsanalys  Läs mer.


SÅ GÅR DET TILL

Projektering


Varje anläggning är unik och måste projekteras med hänsyn till luftflöde, ljud och driftsekonomi.

Vi beräknar den mest optimala lösningen för just ditt hus. Många gånger måste även hänsyn tas till höga radonvärden. Komponenter och kanaldragning väljs sedan utifrån detta och husets utformning.  

Installation/montering


Baserat på projekteringen dras ventilationskanaler i huset och aggregat placeras på vinden eller exempelvis tvättstugan. I möjligaste mån dras kanalerna så att de inte syns, på vinden, i garderober etc. Där det inte går att dölja kanalerna väljer man oftast att klä in dessa i gipslådor som sedan målas.

Injustering


Med injustering menas att en balanserad ventilation uppmäts i villan. Det innebär att bostaden tillförs samma luftmängd som den ger ifrån sig så att det varken uppstår ett under- eller övertryck i bostaden. Oftast vill man dock ha ett litet undertryck i villan.

Jag vill veta mer!

Boka ett kostnadsfritt hembesök i Stockholm med omnejd