Klimatsmart värmeåtervinning

Byta FTX aggregat

Att byta ut ett äldre FTX aggregat mot ett nytt är ett klokt steg för att förbättra inomhusklimatet. Här är en guide för att hjälpa dig genom processen:


  1. Utval av nytt aggregat: Först och främst bör du välja ett nytt FTX aggregat. Det är viktigt att det passar dina behov och fastighetens storlek. Vi är helt oberoende när vi väljer ut aggregat till våra kunder och anpassar oss efter varje enskilt behov och förutsättningar.

  2. Installation: När du har valt att byta FTX aggregat är det dags att installera det. Det görs av en professionell tekniker. Se till att aggregatet placeras på en lämplig plats för optimal luftcirkulation och minimalt ljud.

  3. Förbättrad luftkvalitet: Det nya aggregatet ger garanterat frisk luft inomhus. Det förbättrar också värmeåtervinningen, vilket är viktigt för energieffektivitet.

Så här gör vi vid byte FTX aggregat


Vi börjar alltid med att undersöka var det befintliga aggregatet är placerat. Vanligtvis sitter äldre FTX aggregat från 80-90-talet i vindar, tvättstugor eller kök. Därefter granskar vi kanalerna och hur avluft, uteluft, frånluft och tilluft är anslutna. Vi tar även hänsyn till husets storlek för att bestämma det nya aggregatets luftmängd.

1. Kostnadsfritt hembesök:


Vi erbjuder ett kostnadsfritt hembesök för att diskutera dina behov och förutsättningar för att säkerställa att vi väljer rätt aggregat.

Vi skickar sedan en offert byte av FTX aggregat baserat på detta.

2. Installation


När du godkänt offerten bokar vi in arbetet.


Aggregatet byts normalt ut på cirka 2 dagar.


Efter installationen tillhandahåller vi ett protokoll med luftflöden.

3. Garanti och support


Vi har en garanti på 2-5 år, beroende på tillverkaren av FTX-aggregatet.


Om du har några frågor eller funderingar finns vi här för att hjälpa dig.

Välj rätt aggregat med Villaklimats hjälp:


“En betydande andel bostäder och kontor har äldre aggregat som inte fungerar som de ska. Risken är att det bildas fukt och mögel, vilket är skadligt både för din hälsa och fastigheten i sig. Visst kan du reparera aggregatet, men den bästa lösningen är oftast att byta ut det mot ett nytt. På så sätt kan du vara säker på att du har god ventilation under många år framöver.”


Vi erbjuder ett brett utbud av moderna aggregat för ditt ventilationssystem. Som experter inom området arbetar vi med ledande varumärken och anpassar alltid lösningen efter dina specifika behov och förutsättningar. 


Vi erbjuder aggregat från Östbergs, Swegon, Flexit, Systemair m.fl.

Svensktillverkade ventilationssystem av ledande leverantörer

Varumärken

Vad kostar det att byta FTX aggregat:Att byta ut ett äldre FTX-aggregat kostar mellan 45 000 kr och 65 000 kr inklusive moms efter ROT-avdrag. Detta pris gäller om du redan har ett befintligt FTX-system där alla rör är installerade och endast själva FTX-aggregatet behöver bytas ut. Vi utför vanligtvis även rengöring av kanalerna, justering och service i samband med byte av ett äldre FTX-aggregat.

Låt oss byta ditt gamla FTX aggregat!


Boka gratis hembesök

Kontakta oss

Vi lyssnar på dina behov och går igenom förutsättningarna samt val av aggregat.